Eigenbilzen en Wiemismeer hebben beste defensie

Gebroken vinger voor keeper die het vaakst nul hield.

JB Eigenbilzen (4C) en Zwaluw Wiemismeer (3C) hebben de beste defensie van het Limburgse voetbal. Eigenbilzen slikte amper 0,67 tegengoals per wedstrijd en doet zo nipt beter dan Wiemismeer (3B, 0,69 tegengoals), dat wel het meeste clean sheets (9!) telt. “Dit is de verdienste van de hele ploeg”, glundert Eigenbilzen-coach Antoine Merlino. “We proberen zo veel mogelijk zelf het spel te bepalen en de bal rond te laten gaan. We hebben niet alleen een kwalitatief sterke groep, maar de sfeer zit ook prima. Er zit meer leven in de club dan enkele jaren geleden en dat blijkt ook uit de resultaten.”

Wiemismeer en doelman Matteo Holtappels (foto) in het bijzonder hielden dit seizoen dan weer het vaakst de nul. “Zoals een spits wil scoren, wil een keeper zijn netten schoon houden”, reageert de 30-jarige doelman.

“Het had zelfs nog mooier gekund, maar door die ene tegengoal tegen Winterslag moeten we Eigenbilzen voor ons dulden als ploeg met beste defensie. Als toemaatje liep ik in die fase nog een breuk en twee barsten in mijn wijsvinger op. Lang leve de winterstop”, aldus Holtappels, die vier tot zes weken out is.

Volledig artikel is te lezen in HBVL.